среда, 23. новембар 2011.

Šta će nam doneti retrogradni Merkur u strelcu?autor: Igor Vlahović

-Ah taj retrogradni Merkur-, predstavlja konstataciju svakoga ko se makar razume u osnovne astrološke postavke. Rekao bih da je ovom prilikom stepen straha,  veći od kakve epidemije, virusa, gripa i sličnog.:) Mislim, nije bezazleno, ali hajde lepo i trezvenog uma da razmotrimo tu haotičnu predstavu, koja će se odrgravati u periodu  od 25.11.2011. do 14. 12. 2011. Takodje, bitno je naglasiti i to da potpuni uticaj retrogradnog Merkura prestaje, onda kada se vrati na tačku sa koje je krenuo retrogradno, a njeno dosezanje ovaj vladar svih umnih procesa u čovekovoj ličnosti ostvariće tek pri samom ulasku u narednu godinu.
Kako rekoh, Merkur se nalazi u znaku strelca, ili približnije rečeno mestu svog pada.
- Sam Merkur upravlja umom, svim umnim radnjama, mislima, procesom učenje, dok znak strelca na drugoj strani signifikuje viša znanja, u užem kontekstu ona sticana u okviru fakulteta i viših škola, pa tako će teško breme njegove retrogradacije, u narednom periodu, najviše na svojoj koži da osete studenti. Proces učenja biće prilično otežan, - slaba memorija i koncentracija, mešanje percipiranih sadržaja, nemogućnost adekvatnog izražavanja naučenog, kao i vlastitih ideja, misli i stavova. Jedino što celoj ovoj priči daje tračak nada ogleda se u tome, što će Merkura pod svoje okrilje prima njegov vladar Jupiter, takodje u  retrogradnom hodu, što  bi u prevodu odslikavalo uslovno rečeno povoljnu situaciju za polaganje onih ispita u zaostatku ( u prethodnim rokovima nepoloženih ili dugo spremanih), mada će ocena svakako biti niža no što je student očekivao i po svome znanju zaslužio. Iz svega navedenog jedini savet, koji bih mojim dragim studentima mogao da dam glasi: Pomerite sve ispite za naredni rok, u suprotnom nemojte da se žalite na niske ocene i tome sličnom. Ovo je povoljan period za pripremanje i rad na ispitima, ali ne i za davanje ispita.
- Druga bitna stvar, kojom Merkur upravlja jesu putovanja, a u konstelaciji sa zodijačkim znakom strelca radi se o onim putovanjima, koja ne podležu  svakodnevnici ( npr. putovanje u obližnji grad zbog posla, redovna poseta rodbini, itsl.). Još, ako na sve to dodamo kako Merkur upravlja saobraćajem, vozilima, postaje i više nego jasno kako bi trebalo  da izbegavate sva nova putovanja ili ako su ona baš preko potrebna dobro povedete računa o stanju Vašeg vozila, načinu učestvovanja u drumskom saobraćaju, nebitno dal ste vozač ili suvozač, izbegnite kolektivna putovanja autobusom, vozom,...  Molim Vas,  Shvatite izrečeno, na jedan krajnje ozbiljan način , s obzirom na to da će stopa saobraćajnih udesa, u narednom periodu biti drastično  pojačana, kao i stopa  kvarova vozila. Ako ništa od toga, onda Vam se na putovanjima može dogoditi sijaset neprijatnosti, gde pre svega podrazumeva gubitak važnih dokumenata, probleme u komunikaciji sa drugima, novčane gubitke, kašnjenja na odredišta... Što se tiče prevoznih sredstava, lično bih pre izbrao voz ili u krajnjem slučaju autobus. Pored toga izbegavajte kupovinu automobila, a sasvim je logično striktno  povedite računa i u gradskom saobraćaju

- Naredni period nije dobar ni za ostale segmente života pod vladarstvom Merkura, pa neki od dogadjaja, koje može da očekujete su sledeće:
- problemi u svim vrstama komunikacije, - nedorečenost u iznošenju vlastitih misli, ideja i stavova, a time i neshvaćenost: kada bude napravio disharmonični 90 sa Merkurom nagle, ishitrene i burne reakcije, svadje,
- problemi sa internetom, telefonima, televizorima i ostalim medijskim uredjajima,
- problemi sa papirologijom i ličnom dokumentacijom,
- problemi sa kućnim ljubimcima ( mogućnost prehlada),
- sitni zdravstveni problemi - širenje gripa, podložnost prehladama, otežano varenje, bolovi u donjem delu koštanog sistema ( pretežno od kukova do kolena), kod dijabetičara problemi sa varirajućim šećerom, sekundarno problemi sa hipertenzijom.
-Specifični aspekti rx Merkura:
rx. Merkur 90 Mars u devici- od 02.12 do 07.12.2011.godine - Mars u znaku device prima Merkura u svoje okrilje. Ovaj aspekt pojačaće sve opisane probleme, a posebno ishitrene, burne reakcije, svadje, u komunikaciji, odnosno mogućnost povreda u saobraćajnim nesrećama i probleme sa imunim sistemom.

-Pa malo li je? Eh, da još i ovo- Ne pokrećite nikakve nove poslove. Počnite sa novogodišnjim praznicima mesec dana ranije. Šta drugo da Vam kažem!?
Igor Vlahović
telefon za zakazivanje konsultacija 00 381 63 88 08 051

1 коментар: