субота, 26. новембар 2011.

Primer horarca vezanog za putovanja: Da li je ova osoba na putu? Autor: Igor Vlahović

Oblast, koju ćemo ovoga puta razmatrati odnosi se na oblast putovanja. Naime, pitač je vrlo jasno i decidno postavio pitanje- Da li je ova osoba na putu ka meni. Čisto da dodam, pitanje je imalo ljubavnu konotaciju.
- Pitanje je postavljeno 24.11.2011. godine u 00:39h u Kragujevcu.
- U ovakvim pitanjima najpre razmatramo stanje signifikatora ascedenta i postavku Meseca, na jednoj strani, odnosno vladara 9. kuće i Jupitera, koji upravljaju svim putovanjima, koja ne predstavljaju nužnost, kao npr. - stalni odlasci u drugi grad zbog posla, zbog posete rodbini i tome sličnu. S obzirom da pitanje, kako neporedno rekoh ima emocionalno-partnerskukonotaciju od veliko značaja, biće nam pozicija svetala, odnos signifikatora ascedenta i descedenta i naravno planetarna dostojanstva i recepcije.

- U trenutku postavke pitanja ascedent se našao na 20. stepenu device. Prvi korak zasniva se na utvrdjivanju odnosa izmedju signifikatora ascedenta i Meseca, odnosno signifikatora 9. kuce i Jupitera. U obzir uzimamo i 4. polje, kao signifikator doma. Takodje,  slučaju da se radi o separacionom aspektu osoba je već krenula na  put, a u obrnutom, osoba se sprema za put. Vladar ascedenta Merkur na 20.stepenu  strelca, mestu svog pada, pa još na samom ulasku u 4. kuću ( dom), odmah mi je uneo sumnju da je osoba uopšte na putu. Naravno, kako je potrebno u obzir uzeti ostale signifikatore i kako 4. polje signifikuje i početak nečega, prešao sam na razmatranje odnosa izmedju Merkura i vladara 9. kuće Venere. Venera se našla na 26. stepenu strelca, i zbog toga, što joj je ortografski gledano Merkur aplicirao, malo je falilo da iskažem pozitivan odgovor. Ipak, imao sam na umu usporen hod Merkura, koji će zapravo samo dan posle krenuti retrogradno, te ne pronašavši adekvatnu spojnicu izmedju signifikatora 1. i 9. nastavio sam dalje. Mesec se nalazio u znaku škorpije, tj. mestu svog pada i još u praznom hodu, pa je na posletku ostalo još samo da pogledam aspekturu Merkura i prirodnog signifikatora putovanja Jupitera. Nije bilo nikakvog govora o aplikaciji, ali zanimljivom mi se učinilo to što je Jupiter primajući Merkura u svoje sedište, ukazao na želju ove osobe da otputuje, čemu je u prilog govorilo i sledeće: 1) Merkur u triplicitetu Jupitera, 2) Venera u sedištu i triplicitetu Jupitera, 3) vladar 4.. u 9. kući.
- Nakon što sam razmotrio sve ove parametre, moj odgovor je glasio: Osoba nije na putu, iako to jako želi. Nalazi se u svome domu. Prazan hod Meseca u škorpionu u dostojanstvu Marsa, inače vladara njene 11. kuce ( nade, planovi, želje, aspiracije,...) govori o tome kako se ona nalazi u psihološki užasnom stanju, zbog toga  što nije krenula na ovo putovanje, a uzevši u obzir i poziciju Mesečevog vladara u malefičnoj 12. kući, kao i njegov predjašnji malefični aspekat kvadrata sa vladarem ascedenta, sasvim sigurno da je  loše psihološko  stanje glavni uzročnik nedostatka njene volje, potrebne da spomenutu akciju sprovede u delo. Tako se i dogodilo.

- Rezime negativnog odgovora: nepostojanje aplikacija ili bliskih separacija izmedju glavnih signifikatora ascedenta i Meseca na jednoj strani, odnosno 9. kuće i Jupitera na 2. strani; prazan hod Meseca u škorpiji, znaku svog pada, dok se dispozitor malefični Mars, nalazi u najmalefičnijoj 12. kući.

Igor Vlahović
Broj za zakazivanje konsultacija: 00 381 63 88 08 051

1 коментар: