уторак, 22. новембар 2011.

Primer jednog ljubavnog horarca 1- potvrdan odgovor autor: Igor Vlahovic

Primer jednog ljubavnog horarca
Osoba je postavila pitanje, koje glasi: Šta me očekuje na ljubavnom planu. S obzirom da se veličina horarnog charta ogleda u davanju odgovora na konkretno pitanje, zamolio sam je da isto malo konkretizuje , npr. Da li ću se zaljubiti uskoro?, Da li ću ući u emotivnu vezu? Kakav je naš odnos?,...
Pitanje je glasilo: Da li ću i kada ući u emotivnu vezu.
- Ono što kao predmet razmatranja, kod ovakvih pitanja uzimamo su: vladar ascedenta, 1. Kuća, Mesec ( odnosi se na pitača), zatim vladar descedenta, potencijalno prisustvo planeta u 7. kući, Sunce ( odnosi se na potencijalnog partnera). Ukoliko je pitač ženska osoba, a ascedent se nalazi u znaku raka, kojim vlada planeta Mesec, kao 2. signifikatora u obzir uzimamo postavku Venere. Takodje od velikog značaja, biće nam potencijalno prisustvo recepcija, jer one ukazuju na snagu delovanja, kao i dispozitori signifikatora, koji će nam produbiti sliku o celome pitanju, odnosno ukazati na konačan ishod pitanja. 
-U trenutku postavke pitanja ascedent se našao na 3. stepenu raka. Vladar je Mesec na 24 stepenu vage neometano je aplicirao Saturnu na istom, 24. Stepenu. Uzevši u obzir jačinu dejstva aspekta konjunkcije, još u ovom slučaju partilne, moj odgovor kratko i jasno glasio je- JEDNO VELIKO DA.
Venera , u ovom slučaju signifikator njenog emocionalnog parta, takodje na 24. stepenu strelca aplicirala je descedentu, što mi je ukazalo na prisustvo pojačanog rada  emocija prema nekoj osobi, na šta je dodatno ukazalo Venerino primanje Saturna u vagi ( njega) u svoje središte. Sunce kao signifikator njegovog emocionalnog parta tek je zakoračilo u sazveždje strelca, ukazavši na to da su kod potencijalnog emociije nešto slabije, zapravo tek su se počele buditi iz svog zimskog, škorpionskog sna. Dok će recepcija Sunčevog dispozitora, rx. Jupitera sa signifikatorom njenog emocionalnog parta Venerom, doprineti da one postanu sve intenzivnije.  Jednom rečju – bez obzira na vlastitu hladnu, povučenu i zatvorenu, više poslovno orijentisanu i u okviru ovog segmenta života borbenu prirodu Saturna na Arcturusu, ljubav prema pitaču tek će ga saterati u ćošak, što će na kraju rezultovati stabilnom emotivnom vezom.
Kada se može očekivati ulazak u vezu? 
U obzir uzimamo najdominantniji aspekt, onaj koji povezuje 1. I 7. polje, a to je kako se iz navedenog može zaključiti Mesec u aplikaciji Saturnu. Nalaze se na istom stepenu, te se u procesu predikcije pribegava metodi oduzimanja minuta. Odgovor na ovo pitanje glasio bi za 19 jedinica vremena, najverovatnije dana, s obzirom da se relevantne planete nalaze u kardinalnom znaku vage. Iz razloga, koje ću u prologu navesti, donekle sam ostao suzdržan po pitanju predikcije od 19 dana:
1)      Konjunkcija se odigrava u 5. Kući po kvalitetu fiksnoj, a spomenuti element ukazuje na mesece;
2    2)    Recepcija Venere i Jupiterovog dispozitora  Sunca nalazi se u promenljivom znaku strelca što bi ukazalo  na nedelje.
Ipak, kako je fiksna priroda vezana samo za 5. kuću u kojoj su stacionirani glavni signifikatori, čime  kardinalni i promenljivi element dobijaju na svojoj prevlasti,  odnosno  snažna priroda delovanja aspekta  konjunkcije signifikatora, kao krajnja odrednica, mogu se uzeti nedelje. Zapravo, s obzirom na partnerovu Saturnovsku prirodu celokupna vremenska odrednica zbivanja  mogla bi se  tumačiti samo kao prolongiranje na nedelje, u kontekstu one potpune konkretizacije emotivne veze.


Rezime za potvrdan odgovor da će osoba ući u emotivnu vezu: konjunkcija signifikatora asc- desc, recepcija izmedju vladara signifikatora i dispozitora Sunca, recepcija izmedju Venere i dispozitora Sunca, koji se nalazi u Venerinom znaku. 
Igor Vlahović






Zakazivanje konsultacija na broj
00 381 63 88 08 051



1 коментар: